АРТИСТИ

AUTOBODIOGRAPHY_participants

Барбара Фьолдеси

Ръководител на BODY_GRAPHICS


Barbara Földesi , родена в Австрия - танцьор,пърформър и организатор е базирана в Австрия и България. Tя има завършени две бакълавърски степени - по съвременен танц и по движенчески изследвания и педагогика в Anton Bruckner Privatuniversität, Линц.

Работила е за lawine.torren (Hubert Lepka), Musiktheater Linz, Manfred Waba, Cie. Off Verticality (Rose Breuss), Jianan Qu и други. Представяла е собствените си танцови творби в Австрия и чужбина. През 2015 тя участва в програмата SMASH в Берлин.

През 2016 тя започва своята магистърска степен по Винг Чун в Пловдивски университет 'Паисий Хилендарски'. Като един от основателите на асоциация SweatKollektor, тя изгражда партньорство с асоциация ArtArea и Derida Dance Center,България. Продукцията и „Autobodiography" е подпомогната от резиденси програмата на DDC. Földesi е основател и ръководител на BODY GRAPHICS - ФЕСТИВАЛ ЗА СЪВРЕМЕНЕН ТАНЦ И ПЪРФОРМАНС.

Lisa Stewart

Лиса Стюарт

Семинар


Lisa Stewart е мултидисциплинарен артист от Мелбърн, Австралия,базирана в Берлин от 2012 ,работата и се простира през звук, видео,инсталации, пърформанс и изкуство на живо. Stewart е завършила бакалавър по визуални изкуства (Photomedia) през 2007 и бакалавр по филмово и телевизионно изкуство в Monash University Melbourne.

Тя е представяла работата си в Австралия и чужбина ,включително в Linden Centre for Contemporary Art, Australian Centre for Moving Image, Monash UniversityMuseum of Art (Melbourne), First Draft Gallery (Sydney), Residencía Corazón,(Buenos Aires); Boys Club (Berlin) , а също и на фестивали като Next Waveand Channels (AU), Format (AU), This Is Not Art (AU), Electric Nights (GR),Fierce Festival (UK).През 2015 тя участваа в програмата SMASH Берлин за интензивен експериментален физически пърформанс.

Ivaylo Dimitrov

Ивайло Димитров

Лаборатории


Ивайло Димитров е режисьор, хореограф и асистент във факултета по сценични изкуства на НАТФИЗ. Той е основател на 'Студентина' - платформа с фокус върху Контактната импровизация, Рилииз техниката и телесно - умственото центриране. Той редовно преподава Контактна импровизация и Рилииз техника. Участвал е в различни международни танцови и пърформанс проекти.

Пламена Пенчева

Работилница


Пламена Пенчева е български танцьор, пърформър и актриса, базирана в София. Тя има бакалавърска степен по Театър на движението в НАТФИЗ . Напоследък се занимава предимно с Контактна импровизация, но има история и в Буто танца. Преподава Контактна импровизация в 'Студентина' , София.