СЕМИНАРИ

 

13987044_10153627803765957_465031109_o

SOUL [LAND] SCAPES

ANDREA HACKL идва от света на пърформанса, но също е активна и като танцьор, хореограф и учител в Европа и чужбина. Освен нейните пърформанси, в които най-много се цени силата на поезията и танца и техният физически израз, тя тя създава и видео творби и танцови филми, които са били представяни на редица конференции и фестивали. Посредством любовта и към пърформанса и изкуството като цяло, тя започва да изследва и сферата на инсталацията, а в частност - хибридните инсталационни пърформанси.

 

Една от последните и продукции е  видео инсталацията “Tales in Black and White”, създадена в Португалия и показвана на различни фестивали, като :  Tipperary Dance Platform 2015 и International Dancefilmfestival Брюксел 2015, Avayava Dance Festival 2016, Пуне, Индия и Dance Waves festival Nicosia 2016.

 

В беседата “SOUL [LAND] SCAPES” тя ще говори за нейния опит относно връзката между филма и танца. От една страна ще обърне внимание на силата на човешкото тяло да улови физически и взаимодейства с есенцията на заобикалящата среда, и от друга страна - на пейзажа и околната среда които се превръщат в метафори и израз на вътрешните ни емоционални пейзажи. И ще поставим фокуса върху ролята, силата, възможността и ограничението на филма, засягайки този процес

 

 

 

ако имате интерес към семинара и искате да участвате, моля СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС